Galerie voor beeldende kunst in de openbare ruimte.
SEGNO D'ARTE - productie en onderhoud kunstwerken - beelden plastieken en ruimtelijke constructies
klik de foto's om verder te gaan

belettering op kunstwerken, sokkels of naam- of tekstplaten
Lasersnijden

Het lasersnijden is een techniek waarmee wij met uiterste precisie elke grafische voorstelling of tekst kunnen 'aanbrengen' op het materiaal waaruit uw beeld, sokkel of naamplaat is vervaardigd.

Lasersnijden. Bijna elke lettertype is uitvoerbaar.
Democratie - Ter gelegenheid van het 25 jaar burgemeesterschap van Hugo Casaer werd het beeld ingehuldigd door de voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy.

Wij hebben de beschrijving uit Wikipedia over het snijden met de laserstraal hieronder voor u afgedrukt.

"Een laser is een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bijna evenwijdige bundel. Om met de laserstraal te kunnen snijden, moet die worden gefocusseerd tot een lichtcirkel waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt. Hierdoor wordt de intensiteit van de straal zo groot, dat door smelten en verdampen van het materiaal zeer smalle en nauwkeurige gleuven kunnen worden gemaakt. Met de scherpe laserstraal kan men een groot aantal metalen en niet-metalen zoals kunststoffenglashout en textiel snijden. Lasersnijden kan vanaf een vermogen van 100 watt. Behalve voor het lasersnijden worden lasers in de industrie ook voor andere bewerkingen gebruikt. Lasers worden ook gebruikt voor het graveren en lassen van onderdelen en voor oppervlaktebehandelingen zoals harden. De laserstraal kan door zijn straalkwaliteit ver worden getransporteerd. De laserbron en de werkplek kunnen dus ver van elkaar worden opgesteld. Pas op de werkplek wordt de straal dan gefocusseerd. Met behulp van spiegels is het ook mogelijk om met één laserbron afwisselend op verschillende werkplekken te werken, en daarbij zelfs ook afwisselend te lassen en te snijden. De snijsnelheid die bij het lasersnijden gehaald kan worden is afhankelijk van een aantal variabelen, zoals het materiaal, de dikte, het type laser en het vermogen. De snelheid varieert ruwweg tussen de 0,5 (bij staal) en 12 (bij kunststof) meter per minuut. "
met dank aan Wikipedia

terug naar beletteren