Galerie voor beeldende kunst in de openbare ruimte.
SEGNO D'ARTE - productie en onderhoud kunstwerken - beelden plastieken en ruimtelijke constructies
klik de foto's om verder te gaan

ENGINEERING

Ook voor kunstwerken moeten constructieberekeningen gemaakt worden. Soms zijn er ideeen die verder onderzocht moeten worden alvorens over te gaan tot de beslissing tot uitvoering.  Wij krijgen veelsoortige verzoeken om berekeningen te maken en de engineering te verzorgen. Om twee uitersten te noemen: sommige kunstenaars leveren een duidelijke schets of tekening aan, met de maatvoering uitgewerkt en van tevoren berekend. Dit zijn voornamelijk de meer geometrisch-constructivistiche beelden, ten behoeve waarvan de maatgeving en de geometrie tot de gereedschappen van de kunstanaar behoren . Maar andere beeldhouwers, die een meer Dionisische aard hebben en niet bang voor het onvoorspelbare zijn, leveren een model aan dat zuiver gevoelsmatig is opgebouwd - waaraan geen enkele Apollinische benadering te bekennen is. Het is dan onze taak om een dergelijk ontwerp om te zetten naar de wereld waar machines, computers en andere gereedschappen geen boodschap hebben aan gevoel en gevoelsmatigheid. Wij van Segno d'Arte zijn dan het medium tussen de harde technische mogelijkheden en onmogelijkheden en de leveranciers van het jeux de vivre.

Segno d'Arte heeft de know-how om dit werk voor u te doen. Op deze pagina's geven wij u ook voorbeelden van projecten die nog virtueel zijn. Wij onderzoeken de haalbaarheid en maken de berekening voor u.

Segno d'Arte beschikt enige tijd over een sterk vergroot archief van beelden in de openbare ruimte. Dit archief bestrijkt een periode van ruim veertig jaar. U kunt contact opnemen met Segno d’Arte voor de technische gegevens van kunsttoepassingen in de openbare ruimte. Segno d’Arte brengt advieskosten in rekening wanneer het de opdrachtgever slechts te doen is om gegevens en technische informatie betreffende een kunstwerk te achterhalen.

klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave of voor volgende
    Engineering voor de constructie voor het kunstwerk "Licht Halo" van de kunstenaar Tamar Frank, geïnstalleerd te Assen op De Brink
Engineering voor de constructie van het kunstwerk van Igrid Roos voor Fluor. Engineering - berekeningen voor de fundatie en plaatsing van een beeld in Amersfoort.  Engineering voor de constructie van een roestvast stalen beeld voor Yvonne Kracht.
Engineering - berekeningen voor de fundatie en plaatsing van een beeld in Amersfoort. Pieter Obels - cor-ten stalen beeld voor Venlo. 2010 - berekening voor het provenierssingelbeeld te Rotterdam.
Engineering voor het monumentale beeld ban Tomas Schats op een dak gemonteerd. 2010 - Klaas Gubbels' "In de hemel gevlogen". Engineering en berekening voor het beeld Het Oor van Noach.
Projekt Noorderzon, Groningen - van Paul de Kort Engineering doen voor het beeld Rocking In A Green World, Rotterdan - van Mothership Rotterdam. Een bronzen beeld van Hieke Luik wordt op een bestaande sokkel geplaatst.